Whois Sorgulama

Alan adının sahibini öğrenmek için ücretsiz sorgulama gerçekleştirin

Whois Sorgulaması Neden Yapılır?

Domain adresleri özgün bir yapıya sahiptir ve ikinci kez kaydedilemez. Bu nedenle bir domain adına karar vermişseniz, kullanımda olup olmadığını görmek için Whois sorgulama yapılır. Böylece alan adının hangi firmada kayıtlı olduğu, kayıt ve bitiş tarihleri gibi ayrıntılar görülebilir. Ayrıca domain sahibi ile irtibata geçmek için de Whois sorgulama gerçekleştirilmektedir.

Whois Sorgulama Ücretsiz Yapılır Mı?

Online Hosting, ücretsiz bir şekilde Whois bilgilerini öğrenmenize yardımcı olmaktadır. Bunun için ilk olarak arama kutusuna alan adını yazmanız gerekir. Ardından tarama yaptıktan sonra, gerekli bilgiler görünecektir. Ancak görebilmek için, sahiplik bilgisinin açık olması gerekir.

Alan Adınızı Hemen Transfer Edin!

Eğer farklı bir firmayla çalışıyorsanız ancak düşük performans, zor yönetilen ve ücretli alan adları, değişen fiyat politikalarından sıkılmışsanız, Online Hosting size aradığınız fırsatı sunmaktadır. Nakil işlemleri tamamlandıktan sonra sene boyunca avantajlı bir ücretlendirme ile kullanmaya başlanır. Farklı alan adı uzantılarından istediğinizi seçebilir, kullanıcı deneyimini üst seviyeye çıkaran yönetim panelinden yararlanabilirsiniz.

Transfer Et

Whois Domain Nedir Ve Ne İşe Yarar?

İnternet ve internet sistemlerin önem kazandığı günümüzde online olmak çok önemlidir. Online olmanın da bazı önemli gereklilikleri vardır. Bu gerekliliklerin başında domain yani alan adı gelmektedir. Durum böyle olunca whois domain aracı önemli unsurlar arasında yerini almaktadır. Bu sebeple whois domain hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. Bu konuda yeterli bilgiye sahip olmak işinizi kolaylaştıracak önemli unsurların başında gelmektedir.

Bu noktada whois domain konusunda kısa bir bilgi verilmesinde yarar olacaktır. Whois, kayıt edilmiş domainlere ait sahiplik bilgileri olmaktadır. Whois sorgulama özelliği sayesinde kayıtlı bir alan adı kim tarafından kayıt edildi. Aynı zamanda hangi domain firması üzerinden kayıt edildiği kolaylıkla öğrenilebilir. Whois sorgulama ile domainin hangi tarihte tescil edildiği de öğrenilebilmektedir. Bunun yanı sıra en son ne zaman yenilendiği bilgisine ulaşılabilir. Ayrıca kayıt tarihinin ne zaman biteceğiyle alakalı detaylı bilgilere de erişimi sağlar.

Whois Nedir?

Online dünyada yerinizi aldığınızda sıklıkla karşılaştığınız terimlerin başında whois sorgulama gelir. Whois sorgulama aracı hakkında bilgi sahibi olmak ise size önemli faydalar sağlayacaktır. Bundan dolayı konu hakkında kısa bir bilgi verilmesinde yarar olacaktır. Bu konuyla alakalı olarak cevaplanması gereken ilk soru whois nedir olmaktadır. Whois; bir alan adının yahut IP adresinin sorumluluğunun kimin olduğunu öğrenebileceğiniz bir sorgulama sistemi olmaktadır.

Whois Domain Sorgulama Ne İşe Yarar?

Whois ifadesi kayıt edilmiş domainlere ait sahiplik bilgilerini içerir. Whois domain sorgulama bir sorgulama aracıdır. Whois domain sorgulama aracını kullanarak kayıtlı bir alan adı kim tarafından kayıt edilmiş kolaylıkla öğrenilebilir. Bunun yanı sıra araç sayesinde alan adının hangi domain firması üzerinden kayıt edildiği öğrenilebilir. Whois domain sorgulama aracı kullanılarak domainin hangi tarihte tescil edildiği de öğrenilebilir.

Tüm bunların yanı sıra domainin en son ne zaman yenilendiği de öğrenilebilmektedir. Domainin kayıt tarihinin ne zaman biteceğiyle ilgili detaylı bilgiye de whois domain sorgulama ile ulaşılabilir. Tüm bu olanaklar sayesinde whois domain sorgulama aracı vazgeçilmeziniz olmaya adaydır. Sizi online dünyada bir adım ileriye taşıyacak olan whois domain sorgulama aracını mutlaka keşfet melisiniz.

Whois Sorgulama Ne Avantaj Sağlar?

İnternet ortamında size önemli bilgiler sağlayacak olan araçların başında Kime ait olduğunu bilmek istediğiniz web sitesinin adresini arama kutusuna girerek, sitenin sahibini ve iletişim bilgilerini öğrenmenize yarayan bir sorgulama sistemidir.

Whois Domain Sorgulama Nasıl Yapılır?

Önemli internet araçlarından biri olan whois domain sorgulama işleminin nasıl yapıldığı merak konusu olmaktadır. Whois domain sorgulama aracını kullanarak, istenilen domainin sahiplik bilgilerine hızlıca erişilebilmektedir. Bunun için yapılması gereken üst kısımdaki arama barına domain adresini yazmak olacaktır. Bu işlemin hemen ardından  “Sorgula” butonuna tıklanması gerekmektedir.

Yapılan sorgulama işlemi neticesinde çıkan sonuçlarda “Whois” butonuna tıklanır. Bu tıklama sonucunda domaine ait durumdaki tüm bilgilere erişim sağlanmış olacaktır. Bu durum kişiye merak ettiği konuda istediği bilgye erişim olanağı sunacaktır.

Kullanıcı birden fazla domain için whois sorgulama işlemi yapmak isteyebilir. Böyle bir durumda ise arama barının üzerinde bulunan “Çoklu Sorgulama” sekmesine tıklanması gerekir. Ardından her satıra bir domain gelecek biçimde toplamda en fazla 10 adet domain adresi yazılır. Böylelikle gerçekleştirilmek istenen whois sorgulama işlemi kolaylıkla  yapılabilmektedir. Bu durum kişiye istenen bilgiye erişim noktasında çok büyük ölçüde bir kolaylık sunmaktadır.

Whois Domain Lookup Nedir?

Önemli internet araçlarından biri de Whois Domain Lookup olmaktadır.Bu araçtan yararlanılarak bir alan adının kullanılabilirlik durumunu alan adıyla sorgulamak mümkün hale gelir. Whois Domain Lookup aynı zamanda alan adı kullanılabilir değilse yetkili kişilerin irtibat bilgilerine ulaşmayı sağlar. Whois Domain Lookup sorgulama işlemiyle sorgulama işlemlerinizi sorunsuz yapma olanağınız vardır.  Whois Lookup Domain aracıyla sorgulama işlemi yapmak son derece kolaydır.

Sıkça Sorulan Sorular
Bu başlıkta Online Hosting’e en sık yöneltilen soruları görebilirsiniz. Eğer aklınızdan geçen burada yoksa bizimle 7/24 irtibat kurabilirsiniz.
Size sunduğumuz Linux hosting paketleri, sadece HTML, MySQL ve PHP için tercih edilebilir. İnternet siteniz ASP.NET ve ASP temelliyse ya da ağırlığı bunun üzerine kuruluysa, Windows hosting seçmeniz gerekir.
Tüm hosting paketlerimizde sabit yüzde 30 kullanım hakkı vardır. Ancak sizin gereksiniminiz daha fazlaysa bizimle iletişim kurabilirsiniz.
Online Hosting kullanıcıların saatlik gönderebileceği mail sayısını hesaplayarak, bunu 100 olarak belirlemiştir. Eğer bunu geçmek istiyorsanız, bizimle irtibat kurabilirsiniz. Bu politikamızın nedeni, istenmeyen spam mailleri ve reklam mesajlarını önleyebilmektir.
Para iade politikamız mevcut olup, 15 gün koşulsuz şekilde yararlanabilirsiniz. Bunun için ayrıntılı bilgiyi muhasebe birimlerimizden alabilirsiniz.
Online Hosting’e yeni kaydolan kişilere 2 günlük ücretsiz deneme hakkı tanınmaktadır. Bunun için önce kayıt olmanız, ardından paketinizi seçip ödeme ekranında banka havalesini seçmeniz, son olarak da ekiplerimiz ile iletişim geçerek aktifleştirmeniz gerekir.
Sipariş vermişseniz, ürünün aktifleşmesi için satın alımı tamamlamanız gerekir. Ardından hiçbir şey yapmanıza gerek olmadan aktifleşir.
Eğer hosting paketini hatalı/yanlış almışsanız veya değiştirmek istiyorsanız, tek yapmanız gereken ekiplerimizden yardım almaktır.

Destek Olmak İçin Hazırız! Çözüm odaklı destek ekibimizle ihtiyacınız olan her anda yanınızdayız